26 juli 2023 / 

Voor de vakantie-leeslijst

De Britse organisatie Christians in Science heeft een serie brochures gemaakt over wetenschappelijke vragen vanuit christelijk perspectief, gericht op niet-wetenschappers. Ze zijn gratis te downloaden.

De zestien onderwerpen zijn onder de titel ‘Thinking about…’ elk beschreven in een korte brochure van vier pagina’s. Op een redelijk toegankelijke manier bespreken wetenschappers van Christians in Science onderwerpen als stamcellen, genen & embryo’s, de Big Bang en evolutie, maar ook thema’s als ‘wetenschap als roeping of ‘zorg voor de schepping’ en apologetiek.

Wie al een beetje in de (Britse) geloof-en-wetenschap wereld zit komt veel bekende auteurs tegen. De informatie is beknopt, en helaas zijn er geen links voor wie er dieper in wil duiken. Maar wel zijn er links naar de website van Christian in Science, waar onder meer blogs over diverse onderwerpen staan, en het Faraday Institute, dat ook een grote hoeveelheid informatie online heeft staan over de relatie tussen geloof en wetenschap.  

Bron: Thinking about