Over ons

Geloof en wetenschap zijn twee belangrijke krachten in onze cultuur en daarom is een voortgaand debat over de relatie tussen de twee van groot belang. Deze relatie kan vele gedaanten aannemen, zoals conflict, harmonie, onafhankelijkheid of dialoog.

Deze website beoogt verschillende aspecten van de relatie geloof-wetenschap te belichten. Ze wil vooral de dialoog stimuleren door het bieden van informatie en het creëren van een platform voor debat over allerlei onderwerpen op het grensvlak van geloof en wetenschap. De website richt zich op ieder, gelovig of niet, die zich hiervoor interesseert.

Disclaimer

De website geloofenwetenschap.nl is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks is het mogelijk dat de informatie die op de site wordt gepubliceerd onvolledig is of onjuistheden bevat. De redactie van de site aanvaardt geen aansprakelijkheid voor mogelijke onjuistheden.

Lees verdere disclaimer

Achtergrond

Geloofenwetenschap.nl is een initiatief van ForumC. Deze website kon worden opgezet met een subsidie van de Templeton World Charity Foundation (TWCF), verleend aan ForumC voor het project ‘Strengthening the Science-Religion Dialogue in the Netherlands’ (2011-2013). De website is daarna verder uitgebouwd door ForumC, onder meer in het kader van het door Biologos/TWCF ondersteunde project ‘From Bable to Understanding: Towards a fruitful Debate on Evolutionary Creation in the Netherlands’ (2013-2015). Er verschijnen nieuwsberichten opiniestukken, achtergrondartikelen en video-interviews. De opinies op deze website komen voor rekening van de auteurs en zijn niet noodzakelijk die van de Templeton World Charity Foundation, noch van ForumC.

Onderdeel van IFES

Geloof & Wetenschap is onderdeel van de IFES-groep. Onze visie is om studenten tot bloei te laten komen in gemeenschap, gevormd door het Evangelie, zodat zij impact hebben op de campus, in de kerk en in de maatschappij, tot eer van God. Binnen de IFES groep geven de verschillende projecten op hun eigen manier vorm en invulling aan onze visie. We doen dit vanuit eenzelfde basishouding. We gaan naar de studenten toe en we luisteren naar hun vragen. Vanuit een gelijkwaardige houding gaan we in gesprek, denken we mee en stellen we vragen.

Homepage van de IFES-groep
Integriteitsbeleid & klachten
Beleid & Verantwoording

Redactie

De redactie is eindverantwoordelijk voor de website en is bereikbaar via het contactformulier. Opiniebijdragen worden geschreven door een team van vrijwilligers.

Eva van Urk-Coster

Ab Flipse

Karin Prins

René Fransen

Laurens van Lavieren

Steun ons!

Wil je ons helpen de dialoog over geloof en wetenschap in Nederland te versterken? Steun ons dan met een eenmalige of periodieke gift. Tip! Als je ons steunt met een bedrag van 10 euro per maand, dan ontvang je een abonnement op Radix, hét kwartaaltijdschrift over geloof en wetenschap cadeau.

Geef een gift

Vacatures

Bijdragen aan geloofenwetenschap.nl? Bekijk hier de openstaande vacatures.

Neem contact op!