22 februari 2013 / 

Openingssymposium Abraham Kuyper Center: Wetenschap en de Big Questions

Nieuws

Op vrijdag 22 februari wordt op de Vrije Universiteit Amsterdam het Abraham Kuyper Center for Science and Religion (AKC) gelanceerd met het openingssymposium ‘Wetenschap en de Big Questions’.

Over vragen als ‘Wat is het om mens te zijn?’, ‘Zijn goed en kwaad een projectie?’ en ‘Zijn wij ons brein?’ wordt al eeuwen gediscussieerd en gespeculeerd. Opvallend is dat de laatste decennia steeds vaker wetenschappers zich mengen in het debat. De wetenschap wint aan invloed in een domein dat traditioneel voorbehouden was aan filosofie en religie. Wat betekent dit voor deze grote vragen en wat betekent het voor de wetenschap zelf? Kan de wetenschap ons helpen bij het vinden van antwoorden op onze grote vragen? Of zijn er grenzen aan de wetenschap als het gaat om het begrijpen van onszelf en de wereld om ons heen?

VU universiteitshoogleraar ruimtelijke economie Peter Nijkamp, hoogleraar biologische psychologie Dorret Boomsma en TU universiteitshoogleraar moleculaire biofysica Cees Dekker zullen tijdens het openingssymposium in gaan op de vraag hoe hun eigen onderzoek raakt aan de grote levensvragen en waar de grenzen van de wetenschap liggen. 

Het centrum zal de komende 4 jaar een groot aantal publieke debatten, summerseminars en conferenties organiseren rondom deze en andere vragen organiseren. Directeur van het Abraham Kuyper centrum (filosoof/hoogleraar) René van Woudenberg, presenteert de plannen en de partners waarmee het AKC, waaronder ForumC en Veritas, zal gaan samenwerken. 

Vrijdag 22 februari 2013
Tijd: 13.00-16.00 uur (aansluitend borrel)
Locatie: Auditorium, hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam
Opgeven voor het openingssymposium kan vanaf 21 januari via: www.ph.vu.nl/akc/bigquestions

Website Abraham Kuyper Center