Materialen

Lezingen en cursussen voor jongeren en studenten

Heeft de wetenschap bewezen dat geloof in God achterhaald is? Kun je als christen wel onbevangen wetenschap beoefenen? Zijn schepping en evolutie met elkaar te rijmen? ForumC denkt graag mee over deze vragen waar gelovige jongeren en studenten vaak mee te maken krijgen.

Boek een spreker

Professor dr. Chris Kruse

Professor Chris Kruse neemt jong en oud graag mee in de wereld van de (natuur)wetenschap. Als wetenschapper en gelovige weet hij waarover hij spreekt. Hij geeft een genuanceerd beeld van de verhouding tussen geloof en wetenschap. Zijn spreekbeurt zet gegarandeerd aan het denken over belangrijke vragen. Lees meer.

Meer sprekers

Voor meer sprekers bekijk de website van ForumC.

.

.

.

Bekijk het cursusmateriaal

Check it out!

Check it out! is kant-en-klaar cursusmateriaal voor kringleiders van jongerengroepen vanaf 15 jaar. Het biedt aansprekende handvatten om met jongeren in gesprek te gaan over de grote vragen die vanuit de wetenschap op hen afkomen. Lees meer …

“Er wordt onder christenen verschillend gedacht over Bijbel en evolutie. Dit kan heel gevoelig liggen. Daarom vind ik de cursussen van ForumC zo goed en belangrijk. Ze faciliteren een moment van actieve reflectie.”

Daniël Verbeeke

IFES Studentwerker in Amsterdam