Interview Gerard Nienhuis Deel 4

‘Ik heb een sterke behoefte om vragen te stellen en ik wil ook graag antwoorden vinden’ aldus Gerard Nienhuis in deel 4 van het interview.

De eindigheid van het leven doet natuurlijk pijn, ook al maakt die het leven niet zinloos. Een zinloos leven wordt niet opeens zinvol als het oneindig is. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil begrijpen, maar ik weet niet hoe lang ik nog leef, dus ik moet een beetje opschieten. Ik word in elk geval niet gemotiveerd door een de gedachte aan beloning of straf na het leven. Dat hoort helemaal niet bij mijn beeld van het leven en ook niet bij mijn beeld van God.

Dat we na de dood ineens alles begrijpen lijkt mij wel een beetje veel. Ik zou eerder hopen dat ik verder kan met de dingen waar ik nu mee bezig ben. Ik heb een sterke behoefte om vragen te stellen en ik wil ook graag antwoorden vinden. Maar definitieve antwoorden hoef ik ook weer niet. Daarmee zou de ontdekkingstocht afgelopen zijn, en dat zou ik wel jammer vinden.

Beluister ook