Creationistische geoloog mag geen stenen uit Grand Canyon meenemen

Creationistische geoloog mag geen stenen uit Grand Canyon meenemen
18 mei
2017

Geoloog Andrew Snelling, verbonden aan de organisatie Answers in Genesis, heeft geen toestemming gekregen om stenen uit de Grand Canyon mee te nemen voor onderzoek. Hij spant nu een proces aan.

Snelling wilde zo’n zestig vuistgrote stukken steen uit het Grand Canyon National Park verzamelen en meenemen voor onderzoek. Daar is een vergunning voor nodig van de parkleiding, die Snelling eind 2013 aanvroeg. Na beoordeling door drie externe geologen was de conclusie dat hij vergelijkbare stenen buiten het park kon vinden.

Maar Snelling bracht daar tegenin dat hij enkele specifieke formaties in de Canyon wilde bemonsteren die hij eerder had onderzocht. Verschillende berichten over botsing van Snelling met de parkleiding lopen wat uiteen, maar het lijkt erop dat bij de beoordeling van zijn aanvraag heeft meegespeeld dat hij uit gaat van een jonge aarde.  

Discriminatie

Om die reden heeft de Alliance Defending Freedom, een christelijke organisatie die vrijheid van godsdienst, het huwelijk en de heiligheid van het leven verdedigt, een proces aangespannen wegens discriminatie op basis van godsdienst. De vraag waarom Snelling zijn vergunning niet heeft gegeven – vanwege zijn geloofsovertuiging, of omdat zijn onderzoeksvoorstel beneden de maat was – is de inzet van het proces.

Overigens zijn ook seculiere geologen niet allemaal enthousiast over het verbod dat Snelling kreeg: geologiedocent van het Steven Newton van het National Center for Science Education, dat zich onder meer verzet tegen onderwijs in creationisme, vindt het beter wanneer Snelling gewoon zijn werk kan doen. Dan kan de discussie over de resultaten daarvan gaan.

Snelling heeft overigens wel toestemming om groepen rond te leiden door de Grand Canyon. 

Bron: The Atlantic, Washington Times

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Edward Apcar zei Naar deze reactie >>>
  N.a.v. de eerste reactie van Ronald V. (17-07-2019 17.24)
  Ik wil het niet over de blogs van Joël Anderson hebben of het boek van Jerry... 18-07-2019 23:27
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Lieven

  Afstand nemen van die sociopaat. 

  RV 18-07-2019 22:41
 • Andre,

  door petroleumproducten in bepaalde eenvoudige fysische en chemische toestanden te brengen kan de mens polymeren maken, lange ketens... 18-07-2019 22:41
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  En jij bent nog niet van me af, vuile sociopaat. 

  JE STOPT MET JE HETZE TEGEN ME. 

  Bij elke overtreding jouwerzijds krijg je van mij... 18-07-2019 22:40
 • Egbert, mijn reactie op Andre is samengesteld uit diverse puntjes. Dat waren heel wat puntjes die hij aangaf en dat maakt het in totaal... 18-07-2019 22:06
 • @Robert: [Een goede wetenschapper pint zich niet vast op een theorie.]

  Dat klopt inderdaad, maar het zijn vaak de leken die er af en toe wel eens iets over lezen juist menen alles heel goed in kaart... 18-07-2019 21:43