Deelnemers ‘Clergy letter project’ schrijven Betsy DeVos

Deelnemers ‘Clergy letter project’ schrijven Betsy DeVos
10 dec
2016

De Huffington Post publiceerde een open brief van deelnemers aan het Clergy Letter Project aan de nieuwe minister van Onderwijs in de VS, Betsy DeVos.

Aan het Clergy Letter Project nemen zo’n 14.000 voorgangers uit verschillende denominaties mee. Het project is onder meer bekend van de steun aan de reguliere natuurwetenschap, onder meer via een jaarlijkse ‘Evolution Sunday’.

In de brief benadrukken de opstellers drie punten van zorg die zij hebben rond de benoeming van DeVos in de regering van ‘president elect’ Donald Trump. Allereerst stellen zij dat de Amerikaanse regering alle religieuze (en niet-religieuze) stromingen in de VS gelijk dient te behandelen. Hoewel zij het waarderen dat DeVos heeft uitgesproken dat het ‘bouwen aan het koninkrijk van God’ voor haar een belangrijk doel is, kan zij als minister niet één stroming voortrekken.

Evolutie

Daarnaast heeft DeVos zich voorstander getoond van een systeem waarbij het gemakkelijker wordt om leerlingen naar een particuliere (religieuze) school te krijgen. De briefschrijvers stellen dat het onderwijs in natuurwetenschappen op veel religieus georiënteerde scholen van nogal slechte kwaliteit is.

Het derde punt van zorg is dat er binnen het kamp van de verkozen president Donald Trump nogal afwijzend wordt gereageerd op de wetenschappelijke consensus, bijvoorbeeld waar het gaat om klimaatverandering of evolutie. Volgens de schrijvers zou juist de minister van Onderwijs het belang van de wetenschap binnen de regering moeten verdedigen. Daar roepen zij DeVos dan ook toe op.

Overigens stelt de Washington Post in een portret van de nieuwe onderwijsminister dat zij bepaald geen ‘rechts-conservatief’ is en zich vermoedelijk niet bezig zal houden met aanpassen van het curriculum waar het evolutie betreft.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Beste @Ronald je kletst wartaal, je kon wel verknipt wezen, ik heb niets met  Nazi's en ook niet met een platte aarde.
  Het solipsisme... 21-07-2019 01:37
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  En Egbert blijft de boel besodemieteren. 

  Die schoft is begonnen met mij te beledigen. Omdat ik vraagtekens zette bij zijn idioterig... 20-07-2019 23:20
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  - Egbert 20-07-2019 22:09
  @Lieven, lees je dat, Ronald heeft ook weer een pilletje nodig. -

  Zuivere sociopathie uit de koker van de... 20-07-2019 23:14
 • Je kletst uit je nek @Ronald, verzin iets beters. Ach, dat gaat je ook niet lukken.

  Gewoon stoppen tijdens de discussie mensen te beledigen... 20-07-2019 23:06
 • @Lieven, wat religieus genoemd wordt noem ik een mysterie, want wat weten we nu helemaal van de werkelijkheid, van die koffie was overigens... 20-07-2019 22:40
 • Hey Egbert,

  ja, dat klopt, dat schreef ik. Dat 'meezingen met het koor van gelovigen' was maar een metafoor hé om te zeggen dat je toch... 20-07-2019 22:24