Logos Instituut lanceert dino-website

Logos Instituut lanceert dino-website
29 juni
2016

Het Logos Instituut heeft vorige week een website gelanceerd waarin het aanhaakt bij de dinoplaatjes-actie van Albert Heijn. De site betoogt dat dinosauriërs helemaal niet miljoenen jaren geleden leefden.

De website dinodino.nl is gericht op kinderen. Die krijgen te lezen dat er ‘een ander verhaal’ is buiten wat bioloog en presentator Freek Vonk vertelt. Dat verhaal is dat er zacht weefsel is aangetroffen in dinosaurusbotten, dat er talloze illustraties en verhalen zijn van en over wezens die sterk lijken op dinosauriërs en dat de Bijbel ook op dinosaurussen doelt wanneer er over Behemoth of Leviathan wordt gesproken. Al deze argumenten moeten aantonen dat dinosauriërs hebben samengeleefd met mensen en dat dit niet miljoenen jaren geleden was.

Mede initiatiefnemer Frans Gunnink is niet boos over de actie van de supermarkt meldt hij op nos.nl. "Evolutietheorie is nu eenmal algemeen geaccepteerd binnen de maatschappij. Daar hoeven we ons niet druk over te maken. Het betekent niet gelijk dat er geen ruimte is om er vraagtekens bij te plaatsen."

Op de website staan een handjevol korte artikelen en twee filmpjes van bekende creationisten: Ian Juby gaat in op de relatie tussen dinosaurussen en vogels, en Kent Hovind (alias dr. Dino) vertelt dat Roy Mackal in het Likouala-moeras in Congo aanwijzingen heeft gevonden voor een groot, dinosaurus-achtig wezen.

Een paar weetjes vormen een afwisseling van feiten en creationistische stellingen. Bezoekers kunnen een gratis kinder-DVD aanvragen en met korting boeken over dinosauriërs kopen via de webshop van het Logos Instituut.

De NOS schreef zaterdag 25 juni op haar website een bericht over de lancering van de site, en ook Trouw schreef er over. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • @Lieven, ja hoor, je bent heel goed geïnformeerd:) 18-11-2019 23:46
 • Hé Egbert, niet zo schoolmeesterachtig doen naar mij. Ik stond zelf in het onderwijs.
  Ik snap het wel, maar het gaat om definities.
  Religie... 18-11-2019 20:40
 • @Lieven, religie staat in het algemeen voor zingeving maar wordt in het gangbare spraakgebruik meestal gerelateerd aan een hogere macht, de... 18-11-2019 17:53
 • Ja, Egbert, eerst beweer je iets en in een volgende reactie ga je dit weer in twijfel stellen door uitzonderingen aan te geven...
  Ik denk... 18-11-2019 08:38
 • Egbert, met dat laatste vertel je me helemaal niets nieuws hoor. Dat is zelfs evident. :-)
  17-11-2019 21:10