Ook Institute for Creation Research wil museum

Ook Institute for Creation Research wil museum
11 nov
2015

Na Answers in Genesis gaat ook het Institute for Creation Research miljoenen uittrekken voor een eigen museum over de schepping.

Het ICR denkt 24 miljoen dollar nodig te hebben om het Dallas Museum of Science and Earth History neer te zetten. Dat museum is nodig want ‘jonge mensen zijn er van overtuigd dat geloof en wetenschap onverenigbaar zijn’. Het ICR wil laten zien dat dit niet het geval is, in de voetsporen van oprichter Henri Morris (auteur van ‘The Genesis Flood’).

Het museum heeft behalve een tentoonstelling over onder meer de Grand Canyon en fossielen en natuurlijk de ark van Noach en de zondvloed, ook een 3D planetarium. Volgens de blog Naturalis Historia is er al drie miljoen uitgegeven.

Diezelfde blog trekt ook de vergelijking met het nieuwe Ark Encounter park dat Answers in Genesis wil bouwen. Daar wordt momenteel 30 miljoen dollar voor uitgetrokken. Het park lijkt in eerste instantie beperkt te worden tot een replica van de ark van Noach, waar er eerder ook allerlei andere onderdelen waren gepland. Maar onlangs bleek dat de overeenkomst om een belastingvoordeel te krijgen als toeristische attractie ongeldig was. Het oorspronkelijke prijskaartje van het park was 144 miljoen dollar.

Overigens is de Nederlandse Ark van Noach op zoek naar een nieuwe ligplaats. De website meldt dat de ark nog open is tot 31 januari 2016. De gemeente Dordrecht heeft bouwplannen voor de locatie waar de ark nu voor anker ligt. Over een nieuwe ligplaats is nog niets bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Eelco schrijft:

  "(misschien alleen op vrij slechte ontwerpen, zoals het oog)"

  Dat is weer typisch zo een Dawkins achtig  argument , maar... 25-08-2019 23:59
 • Lieven

  "dan is het dus maar net zoals bij het geloof van Gilbert, Ramon, Andre... een 'goede' moraal omwille van het ontlopen van een... 25-08-2019 23:53
 • @Lieven: Ik stelde toch:

  [ik zeg niet dat het voor iedere gelovige geldt, maar bij hen kan de angst voor repercussies in het Hiernamaals zeer zeker mede bepalend zijn voor op welke wijze ze in het leven staan.]

  Als je goed had gelezen wat ik schreef had je kunnen weten dat de door jou aangemerkte getrokken conclusie bij... 25-08-2019 21:53
 • Egbert, we hadden blijkbaar crosspost...
  Jouw reactie 25-08-2019 19:45 zag ik nu.

  Ik ben het er helemaal mee eens dat alle mensen van... 25-08-2019 19:59
 • Dag Egbert,


  ik concludeer niets maar ik dacht dat jij dit misschien concludeerde. Daarom bevroeg ik het bij jou.

  In de post erboven ging... 25-08-2019 19:53
 • @Lieven: Je was wat te snel met je conclusie, gelovigen en niet gelovigen kunnen in tijden van crisis toch beide van goede wil zijn.

  Waarom... 25-08-2019 19:45