Ook Institute for Creation Research wil museum

Ook Institute for Creation Research wil museum
11 nov
2015

Na Answers in Genesis gaat ook het Institute for Creation Research miljoenen uittrekken voor een eigen museum over de schepping.

Het ICR denkt 24 miljoen dollar nodig te hebben om het Dallas Museum of Science and Earth History neer te zetten. Dat museum is nodig want ‘jonge mensen zijn er van overtuigd dat geloof en wetenschap onverenigbaar zijn’. Het ICR wil laten zien dat dit niet het geval is, in de voetsporen van oprichter Henri Morris (auteur van ‘The Genesis Flood’).

Het museum heeft behalve een tentoonstelling over onder meer de Grand Canyon en fossielen en natuurlijk de ark van Noach en de zondvloed, ook een 3D planetarium. Volgens de blog Naturalis Historia is er al drie miljoen uitgegeven.

Diezelfde blog trekt ook de vergelijking met het nieuwe Ark Encounter park dat Answers in Genesis wil bouwen. Daar wordt momenteel 30 miljoen dollar voor uitgetrokken. Het park lijkt in eerste instantie beperkt te worden tot een replica van de ark van Noach, waar er eerder ook allerlei andere onderdelen waren gepland. Maar onlangs bleek dat de overeenkomst om een belastingvoordeel te krijgen als toeristische attractie ongeldig was. Het oorspronkelijke prijskaartje van het park was 144 miljoen dollar.

Overigens is de Nederlandse Ark van Noach op zoek naar een nieuwe ligplaats. De website meldt dat de ark nog open is tot 31 januari 2016. De gemeente Dordrecht heeft bouwplannen voor de locatie waar de ark nu voor anker ligt. Over een nieuwe ligplaats is nog niets bekend.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Ho, ho, Lieven, ho, ho. 

  Heb je nog nooit vernomen van het algeloof, het enige ware geloof? 

  www.geocities.ws/katinkawebbel/algeloof.html

  RV 15-11-2019 16:59

 • [quote=Gilbert Knuyt [aangepast]]Vóór de oerknal een andere tijd? Puur fantasie die nergens op gesteund is. Dan verlaat je gewoon de wetenschap. ... 15-11-2019 15:37
 • De hele bijdrage is een Ad verecundiam (autoriteitsargument). Als 'wetenschappers geloven dan is het redelijk. Tja, als een narcistische... 15-11-2019 15:24
 • Beste @Gilbert,

  Thomas van Aquino kreeg vlak voor zijn dood een mystieke ervaring en stelde vervolgens:

  "Alles is stro in vergelijking met... 15-11-2019 15:16
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Beste Gilbert

  Een oneindige reeks oorzaken is verre van filosofische, ontologische onzin. De werkelijkheid is oneindig. Dat zeggen zelfs... 15-11-2019 14:52
 • @Eelco: We kunnen toch spreken over ons heelal want maakt uiteindelijk deel uit van onze leefomgeving.

  De oerknal, mocht deze al hebben... 15-11-2019 13:38