31 maart: debat bestaat God wel/niet

Beeld: Corbino©
09 mrt
2015
Nieuws

Een verkennend debat over zin en onzin van argumenten voor het bestaan van God. Met Emanuel Rutten, Jeroen de Ridder, Franca Treur en Huub Oosterhuis. Onder leiding van Wilfred Scholten.

 

Nog nooit was er zo'n groot deel van de Europeanen dat niet gelooft in het bestaan van God als nu. Is het daarom dat sommige gelovige wetenschappers zich de laatste tijd uitputten in bewijsvoering voor zijn bestaan? Trekken ze daarmee ongelovigen over de streep en maken ze geloof redelijker of kan dat niet en is daar een andere kijk op God voor nodig?

Daarover gaat het in een debat over de recent verschenen studie 'En dus bestaat god' van de filosofen Emanuel Rutten en Jeroen de Ridder, waarin het bestaan van God aan de hand van acht invalshoeken wordt beargumenteerd. Wilfred Scholten leidt de avond met de auteurs en met schrijfster Franca Treur die haar streng gereformeerde geloof achter zich liet en Huub Oosterhuis die met zijn Amsterdamse Ekklessia als één van de eersten in de katholieke kerk nieuwe wegen insloeg.

Het debat vindt plaats in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam en is een initiatief van de Rode Hoed, ForumC en het Abraham Kuyper Center for Science and Religion.

Voor aanmelden: klik hier

 

Beeld: Corbino©

Getagged onder

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Lieven

  Afstand nemen van die sociopaat. 

  RV 18-07-2019 22:41
 • Andre,

  door petroleumproducten in bepaalde eenvoudige fysische en chemische toestanden te brengen kan de mens polymeren maken, lange ketens... 18-07-2019 22:41
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  En jij bent nog niet van me af, vuile sociopaat. 

  JE STOPT MET JE HETZE TEGEN ME. 

  Bij elke overtreding jouwerzijds krijg je van mij... 18-07-2019 22:40
 • Egbert, mijn reactie op Andre is samengesteld uit diverse puntjes. Dat waren heel wat puntjes die hij aangaf en dat maakt het in totaal... 18-07-2019 22:06
 • @Robert: [Een goede wetenschapper pint zich niet vast op een theorie.]

  Dat klopt inderdaad, maar het zijn vaak de leken die er af en toe wel eens iets over lezen juist menen alles heel goed in kaart... 18-07-2019 21:43
 • Los van wat je beweert in de een na laatste zin, ken jij geen enkele twijfel? Een goede wetenschapper pint zich niet vast op een theorie.
  18-07-2019 21:29