Ophef over belastingvoordeel Ark Encounter

Ophef over belastingvoordeel Ark Encounter
29 aug
2014
Nieuws

Een beweging die zich inzet voor de scheiding van kerk en staat in de VS protesteert tegen een belastingvoordeel dat het pretpark ‘Ark Encounter’ vermoedelijk krijgt.

 

Een beweging die zich inzet voor de scheiding van kerk en staat in de VS protesteert tegen een belastingvoordeel dat het pretpark ‘Ark Encounter’ vermoedelijk krijgt.

 

Volgens Americans United moeten medewerkers van Ark Encounter een ‘statement of faith’ ondertekenen waarin onder meer homoseksualiteit gelijk gesteld wordt aan bestialiteit. Volgens de leiding van Ark Encounter klopt hier niets van.

 

De opheft volgt op de voorlopige toekenning van een belastingvoordeel van zo’n 18 miljoen dollar over de komende tien jaar op basis van een wet die het toerisme in de staat Kentucky, waar Ark Encounter moet verrijzen, stimuleert. Het park hoeft minder belasting op verkochte kaartjes en andere omzet in het park te betalen.

 

Ark Encounter moet een themapark worden, gebouwd rond een replica van de Ark van Noach. De creationistische organisatie Answers in Genesis is de initiator van het project, dat is ondergebracht in een aparte organisatie. De leiding is in handen van Mika Zovath, een van de oprichters van Answers in Genesis.

 

Voorwaarde

Zovath stelt in een interview dat de regels voor werknemers nog helemaal niet zijn vastgesteld, en dat Ark Encounter zich aan de wet- en regelgeving zal houden. Americans United schermt met een vacature voor een ontwerper die aan Ark Encounter moet gaan werken, en waarin de ondertekening van een 'statement of faith' als voorwaarde wordt gesteld. Maar Zovath stelt dat het hier om een vacature bij Answers in Genesis gaat, niet bij Ark Encounter.

 

Half augustus zijn de eerste graafwerkzaamheden begonnen op het terrein waar Ark Encounter gebouwd gaat worden. Het park kreeg eerder al een belastingvoordeel van 43 miljoen dollar van de staat Kentucky.

 

Answers in Genesis heeft een eigen webpagina gemaakt waarin de organisatie ingaat op het belastingvoordeel en andere kwesties rond Ark Encounter. Daarin legt de organisatie onder meer uit dat het park niet wordt gebouwd met overheidgeld: het belastingvoordeel is alleen van toepassing op de exploitatie.

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • @Lieven: [Zeggen dat ik iets niet kan weerleggen' is toch geen metafysische aanname hé]

  Bij je bewering dat je het ook niet kunt uitsluiten laat je het in feite in het midden, nietwaar.
  Het is vlees noch vis. 21-10-2019 00:24
 • Hoi Egbert,

  je reactie is een beetje beknopt en voor mij wat onduidelijk. Ik weet niet wat je precies wil zeggen, en wat je wijzer heeft... 20-10-2019 23:30
 • @Lieven: [Ik kan natuurlijk niet uitsluiten of bewijzen dat er daarbij ook niet nog een metafysische entiteit zou kunnen meespelen, maar ik stel die in elk geval niet en doe die aanname niet.]

  Je doet de aanname pertinent Niet, maar bent ook dan weer van mening dat je het tegendeel niet kunt uitsluiten of bewijzen.... 20-10-2019 23:04
 • Hoi Egbert,

  [Lieven, jij gelooft in blind toeval, dat is jouw metafysische aanname, correct? ]

  Dat dingen toevallig gebeuren is iets wat ik meen empirisch te mogen besluiten, wat ik vaststel vanuit de waarneming van hoe... 20-10-2019 20:57
 • Bert Morriën zei Naar deze reactie >>>
  Bendedict Broere,

  [Ik vind het bestaan van een atoom, bijvoorbeeld een lood-atoom, al zeer onwaarschijnlijk.]
  Waarom? Het bestaat dus de kans dat het bestaat is 100%.
  Om over een kans te kunnen spreken is er een kansverdeling... 20-10-2019 18:51
 • @Lieven: [Men kan er ook voor kiezen om geen metafysische aannames te doen. Dan riskeert men alvast niet van dingen te verkondigen die niet zeker zijn of mogelijk zelfs helemaal niet waar zijn.]

  Lieven, jij gelooft in blind toeval, dat is jouw metafysische aanname, correct? 20-10-2019 18:32