Ophef over belastingvoordeel Ark Encounter

Ophef over belastingvoordeel Ark Encounter
29 aug
2014
Nieuws

Een beweging die zich inzet voor de scheiding van kerk en staat in de VS protesteert tegen een belastingvoordeel dat het pretpark ‘Ark Encounter’ vermoedelijk krijgt.

 

Een beweging die zich inzet voor de scheiding van kerk en staat in de VS protesteert tegen een belastingvoordeel dat het pretpark ‘Ark Encounter’ vermoedelijk krijgt.

 

Volgens Americans United moeten medewerkers van Ark Encounter een ‘statement of faith’ ondertekenen waarin onder meer homoseksualiteit gelijk gesteld wordt aan bestialiteit. Volgens de leiding van Ark Encounter klopt hier niets van.

 

De opheft volgt op de voorlopige toekenning van een belastingvoordeel van zo’n 18 miljoen dollar over de komende tien jaar op basis van een wet die het toerisme in de staat Kentucky, waar Ark Encounter moet verrijzen, stimuleert. Het park hoeft minder belasting op verkochte kaartjes en andere omzet in het park te betalen.

 

Ark Encounter moet een themapark worden, gebouwd rond een replica van de Ark van Noach. De creationistische organisatie Answers in Genesis is de initiator van het project, dat is ondergebracht in een aparte organisatie. De leiding is in handen van Mika Zovath, een van de oprichters van Answers in Genesis.

 

Voorwaarde

Zovath stelt in een interview dat de regels voor werknemers nog helemaal niet zijn vastgesteld, en dat Ark Encounter zich aan de wet- en regelgeving zal houden. Americans United schermt met een vacature voor een ontwerper die aan Ark Encounter moet gaan werken, en waarin de ondertekening van een 'statement of faith' als voorwaarde wordt gesteld. Maar Zovath stelt dat het hier om een vacature bij Answers in Genesis gaat, niet bij Ark Encounter.

 

Half augustus zijn de eerste graafwerkzaamheden begonnen op het terrein waar Ark Encounter gebouwd gaat worden. Het park kreeg eerder al een belastingvoordeel van 43 miljoen dollar van de staat Kentucky.

 

Answers in Genesis heeft een eigen webpagina gemaakt waarin de organisatie ingaat op het belastingvoordeel en andere kwesties rond Ark Encounter. Daarin legt de organisatie onder meer uit dat het park niet wordt gebouwd met overheidgeld: het belastingvoordeel is alleen van toepassing op de exploitatie.

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • @Lieven, je stelt het e.e.a. wel heel goed doordacht en grondig aan de kaak, dat moet ik je nageven en als je nooit anders gewend bent... 18-07-2019 23:45
 • @Ronald: [Afstand nemen van die sociopaat]

  Nou Ronald we hebben wel weer aan je hysterische reactie gezien wie hier de echte sociopaat is.

  Helemaal weer de controle... 18-07-2019 23:37
 • Edward Apcar zei Naar deze reactie >>>
  N.a.v. de eerste reactie van Ronald V. (17-07-2019 17.24)
  Ik wil het niet over de blogs van Joël Anderson hebben of het boek van Jerry... 18-07-2019 23:27
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Lieven

  Afstand nemen van die sociopaat. 

  RV 18-07-2019 22:41
 • Andre,

  door petroleumproducten in bepaalde eenvoudige fysische en chemische toestanden te brengen kan de mens polymeren maken, lange ketens... 18-07-2019 22:41
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  En jij bent nog niet van me af, vuile sociopaat. 

  JE STOPT MET JE HETZE TEGEN ME. 

  Bij elke overtreding jouwerzijds krijg je van mij... 18-07-2019 22:40