Kenneth Miller krijgt onderscheiding University of Notre Dame

Kenneth Miller krijgt onderscheiding University of Notre Dame
18 apr
2014
Nieuws

Kenneth Miller, auteur van verschillende leerboeken over evolutie en iemand die al jaren claimt dat geloof en wetenschap geen vijanden hoeven te zijn, krijgt een belangrijke prijs van de Universiteit van Notre Dame.

 

Het gaat om de Laetare Medal, die sinds 1883 jaarlijks wordt toegekend aan een persoon of groep die zich bijzonder dienstbaar heeft gemaakt aan de Roomskatholieke kerk. Of, zoals de officiële tekst luidt: ‘whose genius has ennobled the arts and sciences, illustrated the ideals of the church and enriched the heritage of humanity.

 

Miller, verbonden aan Brown University, is bekend door de onvermoeibare manier waarop hij evolutie verdedigt en uitlegt. Hij trad op als getuige in diverse processen waarin onderwijs in evolutie werd aangevallen, in het bijzonder het ‘Dover proces’, waarin werd vastgesteld dat ‘Intelligent Design’ geen wetenschappelijk standpunt is.

 

Kenneth Miller schreef twee leerboeken over evolutie die veel worden gebruikt. Het zijn dan ook vaak zijn teksten die door creationisten worden aangevallen. Miller moet het regelmatig ontgelden op de websites van zowel de creationistische organisatie Answers in Genesis als het Discovery Institute (dat Intelligent Design promoot).

 

Zelf zegt Miller dat er geen tegenspraak is tussen geloof en wetenschap. Hij gelooft dat God de Schepper is, met evolutie als scheppingsmethode. Miller wijst de term ‘theïstisch evolutionist’ af: ‘I am a theist and an evolutionist, to be sure, but the combined term makes no sense to me. Never heard anyone described as a theistic chemist, have you?

 

Miller schreef het boek Finding Darwin’s God: A Scientist’s Search from Common Ground Between God and Evolution, waarin hij uitlegt hoe hij geloof en evolutie in balans kan houden, en Only a Theory: Evolution and the Battle for America’s Soul, een kritiek op Intelligent Design. De prijs wordt op 18 mei uitgereikt.

 

Eerdere winnaars van de Laetare Medal waren president John F. Kennedy, Nobelprijswinnaar (Geneeskunde, 1990) Joseph Murray en acteur Martin Sheen.

 

Bron: The Daily Beast
Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Beste @Ronald je kletst wartaal, je kon wel verknipt wezen, ik heb niets met  Nazi's en ook niet met een platte aarde.
  Het solipsisme... 21-07-2019 01:37
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  En Egbert blijft de boel besodemieteren. 

  Die schoft is begonnen met mij te beledigen. Omdat ik vraagtekens zette bij zijn idioterig... 20-07-2019 23:20
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  - Egbert 20-07-2019 22:09
  @Lieven, lees je dat, Ronald heeft ook weer een pilletje nodig. -

  Zuivere sociopathie uit de koker van de... 20-07-2019 23:14
 • Je kletst uit je nek @Ronald, verzin iets beters. Ach, dat gaat je ook niet lukken.

  Gewoon stoppen tijdens de discussie mensen te beledigen... 20-07-2019 23:06
 • @Lieven, wat religieus genoemd wordt noem ik een mysterie, want wat weten we nu helemaal van de werkelijkheid, van die koffie was overigens... 20-07-2019 22:40
 • Hey Egbert,

  ja, dat klopt, dat schreef ik. Dat 'meezingen met het koor van gelovigen' was maar een metafoor hé om te zeggen dat je toch... 20-07-2019 22:24