Darwinweekend
10 feb
2012
Nieuws

Twaalf februari 1809 is de geboortedag van Charles Darwin, de man die de evolutietheorie formuleerde. Dit weekend – en in sommige gevallen de hele komende week – staat links en rechts in het teken van evolutie.

 

Sinds enkele jaren loopt in de VS het Clergy Letter Project. Dit is opgezet door een aantal predikanten van verschillende denominaties die de evolutietheorie steunen, in samenwerking met bioloog Michael Zimmerman. Al enkele jaren wordt vanuit deze organisatie het 'Evolution Weekend' georganiseerd. Dit jaar doen 560 kerken in de VS en enkele andere landen hier aan mee.

 

Tijdens het Evolution Weekend vinden discussies en lezingen plaats, in sommige kerken is er ook tijdens de dienst op zondag aandacht voor het thema. De reden, zoals die op de website staat:

Religious people from many diverse faith traditions and locations around the world understand that evolution is quite simply sound science; and for them, it does not in any way threaten, demean, or diminish their faith in God. In fact, for many, the wonders of science often enhance and deepen their awe and gratitude towards God.

 

De site bevat een database met preken voor 'Evolution Sunday' en een lijst met wetenschappers die mee willen doen aan een door kerken georganiseerd Evolution Weekend.

 

Op dit moment staan er nog geen Nederlandse kerken op de lijst met deelnemers.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Eelco schrijft:

  "(misschien alleen op vrij slechte ontwerpen, zoals het oog)"

  Dat is weer typisch zo een Dawkins achtig  argument , maar... 25-08-2019 23:59
 • Lieven

  "dan is het dus maar net zoals bij het geloof van Gilbert, Ramon, Andre... een 'goede' moraal omwille van het ontlopen van een... 25-08-2019 23:53
 • @Lieven: Ik stelde toch:

  [ik zeg niet dat het voor iedere gelovige geldt, maar bij hen kan de angst voor repercussies in het Hiernamaals zeer zeker mede bepalend zijn voor op welke wijze ze in het leven staan.]

  Als je goed had gelezen wat ik schreef had je kunnen weten dat de door jou aangemerkte getrokken conclusie bij... 25-08-2019 21:53
 • Egbert, we hadden blijkbaar crosspost...
  Jouw reactie 25-08-2019 19:45 zag ik nu.

  Ik ben het er helemaal mee eens dat alle mensen van... 25-08-2019 19:59
 • Dag Egbert,


  ik concludeer niets maar ik dacht dat jij dit misschien concludeerde. Daarom bevroeg ik het bij jou.

  In de post erboven ging... 25-08-2019 19:53
 • @Lieven: Je was wat te snel met je conclusie, gelovigen en niet gelovigen kunnen in tijden van crisis toch beide van goede wil zijn.

  Waarom... 25-08-2019 19:45