Darwinweekend
10 feb
2012
Nieuws

Twaalf februari 1809 is de geboortedag van Charles Darwin, de man die de evolutietheorie formuleerde. Dit weekend – en in sommige gevallen de hele komende week – staat links en rechts in het teken van evolutie.

 

Sinds enkele jaren loopt in de VS het Clergy Letter Project. Dit is opgezet door een aantal predikanten van verschillende denominaties die de evolutietheorie steunen, in samenwerking met bioloog Michael Zimmerman. Al enkele jaren wordt vanuit deze organisatie het 'Evolution Weekend' georganiseerd. Dit jaar doen 560 kerken in de VS en enkele andere landen hier aan mee.

 

Tijdens het Evolution Weekend vinden discussies en lezingen plaats, in sommige kerken is er ook tijdens de dienst op zondag aandacht voor het thema. De reden, zoals die op de website staat:

Religious people from many diverse faith traditions and locations around the world understand that evolution is quite simply sound science; and for them, it does not in any way threaten, demean, or diminish their faith in God. In fact, for many, the wonders of science often enhance and deepen their awe and gratitude towards God.

 

De site bevat een database met preken voor 'Evolution Sunday' en een lijst met wetenschappers die mee willen doen aan een door kerken georganiseerd Evolution Weekend.

 

Op dit moment staan er nog geen Nederlandse kerken op de lijst met deelnemers.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Bert,

  dit is voor mij maar een zwak antwoord en gaat niet naar de essentie van wat ik schreef.
  [Ik ga ervan uit dat gevoel in de algemeen menselijke betekenis van het woord gebaseerd is op het gevoel van een atoom in de fysische betekenis.] dit is een heel wazige uitspraak.
  Je... 19-02-2019 14:17
 • Bert Morriën zei Naar deze reactie >>>
  Ronald V.,

  Begrip is volgens mij het vermogen om iets correct te kunnen voorspellen maar daar had ik het niet over. 19-02-2019 13:14
 • Bert Morriën zei Naar deze reactie >>>
  Lieven,

  Ik ga ervan uit dat gevoel in de algemeen menselijke betekenis van het woord gebaseerd is op het gevoel van een atoom in de... 19-02-2019 13:11
 • Ed Vaessen zei Naar deze reactie >>>
  “ik zal de link nog eens verstrekken, dan kun je hem zelf eens grondig doorlezen en je eigen conclusies trekken.”

  Een link is geschikt... 19-02-2019 11:48
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Atomen hebben geen begrip want ze hebben geen begrippen. Wij hebben wel begrip omdat wij allerlei begrippen, concepten, hebben, al af niet... 19-02-2019 11:15
 • Ronald V. zei Naar deze reactie >>>
  Zelforganisatie in de natuur

  Voor de liefhebbers van biochemie:
  www.sterrenstof.info/complexiteit-zonder-evolutie-of-ontwerp/

  RV 19-02-2019 11:13