Video’s over schepping en evolutie online

Video’s over schepping en evolutie online
18 mrt
2020

Het kennisplatform over de Bijbel, geloven en kerkzijn ‘Weet wat je gelooft’ zet alle video’s die gemaakt zijn op het symposium over het boek ‘En God zag dat het goed was’ binnenkort online.

Op het symposium, dat 29 november 2019 plaatsvond in Nijkerk, was een groot aantal auteurs van het boek te horen. ‘En God zag dat het goed was’ diept 25 vragen uit die voortkomen uit een het boek ‘En de aarde bracht voort’ van VU-theoloog Gijsbert van den Brink. De dag stond onder leiding van presentator Andries Knevel. Het programma is hier te vinden.

Evolutietheorie

Inmiddels staat de opening met de drie samenstellers (William den Boer, René Fransen en Rik Peels) online, net als de openingslezing van Gijsbert van den Brink (De heliocentrische parallel: Natuurwetenschap en het lezen van de Bijbel). Ook lezingen van filosoof Jeroen de Ridder (De wetenschappelijke status van de evolutietheorie), VU-promovenda Eva van Urk (De wisselwerking tussen evolutiestandpunten en klimaatscepticisme) en de Rooms-katholieke theoloog Marcel Sarot (De Rooms-katholieke kerk en de evolutietheorie) zijn inmiddels online gezet.

Alles bij elkaar komen er zeventien video’s van om en nabij een half uur online te staan. Zelfs een deel van de samenzang staat erop. In tijden van thuisisolatie een ware traktatie!

Update 24 maart: inmiddels staan alle zeventien video's op de website.

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst

Laatste reacties

 • Ik weet niet wat modaliteiten collaps is maar wel dat er vele afleidingen logisch correct zijn maar dat de uitkomst daarom nog geen waarheid... 03-04-2020 08:45
 • Als ik wat verder lees, dan wordt her en der vermeld dat het argument van Godel ten onder gaat aan modal collaps. Weet iemand wat dat is en... 02-04-2020 19:56


 • Dag Edward,

   

  Of ik galoppeer, dat weet ik
  niet, ik geef gewoon mijn visie. Maar misschien komt die hier en daar niet
  helemaal overeen... 31-03-2020 23:01
 • Edward Apcar zei Naar deze reactie >>>
  @Lieven 30-03-2020 11:32

  Nu vergaloppeer je je toch echt, beste Lieven. Je raakt verward in je eigen breinbreisels.
  Natuurlijk willen... 31-03-2020 21:48
 • ...nog eentje en dan stop ik ermee.
  Wie het schoentje past trekke het aan...... 30-03-2020 11:51