Het debat van religie en wetenschap: een kennismaking

Het debat van religie en wetenschap: een kennismaking
10 mrt
2014

Deelnemers aan het debat tussen religie en wetenschap volgen verschillende strategieën, al naar gelang ze de confrontatie of juist harmonie zoeken. Bij een eerste kennismaking is het echter vooral van belang om een overzicht te krijgen van de kwesties die de gespreksagenda vullen. Dit overzicht wordt gegeven in deze tekst.

Deze tekst is een vertaling van 'Faraday paper 1', eerder gepubliceerd op de website van het Faraday Institute te Cambridge.

Samenvatting Faraday Paper

Natuurwetenschap en theologie hebben elkaar iets te zeggen, want ze zijn allebei bezig met het zoeken naar waarheid in de vorm van gegronde overtuigingen. Belangrijke onderwerpen van gesprek zijn onder meer natuurlijke theologie, schepping, voorzienigheid en wonderen. Dit paper biedt een kort overzicht van de huidige stand van het gesprek.

Het volledige paper is onderaan deze pagina te downloaden als pdf-bestand.

Over de Faraday Papers

De Faraday Papers worden gepubliceerd door het Faraday Institute for Science and Religion, St Edmund’s College, Cambridge, Verenigd Koninkrijk (www.faraday-institute.org). De Faraday Papers behandelen een breed scala van onderwerpen die te maken hebben met de interacties tussen religie en wetenschap. De Nederlandse vertalingen zijn een initiatief van ForumC.
Voor alle vertaalde faraday papers op deze site klik op het menu Faraday-papers

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst