Sebastian de Haro

Sebastian de Haro (1973) is theoretisch fysicus, verbonden aan het Instituut voor Theoretische Fysica van de Universiteit van Amsterdam en het Amsterdam University College. Hij promoveerde in 2001 bij Nobelprijswinnaar Gerard 't Hooft. Van 2001-2008 deed hij onderzoek aan de University of California (Los Angeles), het Max-Planck-Institut für
Gravitationsphysik (Potsdam) en King's College (Londen). Hij heeft een veertigtal publicaties op zijn naam staan over snaartheorie, zwaartekracht en filosofie van de natuurkunde. Hij schrijft regelmatig voor Nederlandstalige tijdschriften voor een breed publiek.
Website: http://home.medewerker.uva.nl/s.deharo

“Na de dominee en de dokter is nu ook de autoriteit van de wetenschapper niet langer vanzelfsprekend,” zo begint het recente rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen Vertrouwen in wetenschap. Die autoriteit kan alleen hersteld worden als we ons bewust worden van het belang van de filosofie voor de wetenschap, en op grond daarvan weer vertrouwen creëren in de kritische rede, betoogt theoretisch fysicus Sebastian de Haro.

 

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst