Christine Boshuijzen- van Burken

Christine Boshuijzen- van Burken studeerde Bewegingstechnologie aan de Haagse Hogeschool, Werktuigbouwkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven en Christian Studies of Science and Society (faculteit Wijsbegeerte) aan de Vrije Universiteit. Ze werkte een aantal jaren in het bedrijfsleven en promoveerde in 2014 aan de Technische Universiteit Eindhoven op een proefschrift over de militaire techniek en ethiek. Momenteel werkt ze voor de Onderzoeksschool Wijsbegeerte en doet ze postdoctoraal onderzoek aan de Linnaeus University in Växjö, Zweden. Haar huidige onderzoek richt zich op ethiek en techniek in de deeleconomie.
In haar vrije tijd werkt ze als reservist bij het Korps Nationale Reserve van Defensie.

'Brussel is het werk van de duivel', kopte Trouw. [1] 'Bombarderen in Gods naam?' zette Gert-Jan Segers boven zijn column in het Nederlands Dagblad, [2] en in de Volkskrant opinieerde Peter Giessens dat terrorisme te verklaren is vanuit afkeer van de ‘spirituele woestijnen’ in het westen. [3]

Mijn allereerste bordjes, kopjes en andere primeurs – wat betreft studentenuitzet – kocht ik op de vrijmarkt in Amsterdam. Het was Koninginnedag 1997 en samen met m’n allerbeste schoolvriendin speurde ik naar alles wat (soms letterlijk) riekte naar de jaren zestig en zeventig. Het woord 'retro' moest nog uitgevonden worden.

Wat hebben techniek en ethiek met elkaar te maken? Na het noemen van de naam “Volkswagen” twijfelt niemand er meer aan of er een relatie is. Los van het feit hoe deze relatie precies in elkaar steekt; de Duitse betrouwbare vierwieler fabrikant heeft zijn goede naam te grabbel gegooid door massaal te frauderen met software in dieselautos.

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst