René Fransen (Beheerder)

Wat is nihilisme nu precies, en welke invloeden kan het hebben op de maatschappij? Nolan Gertz, UD filosofie aan de Universiteit Twente, behandelt dit in een essay in het online magazine Aeon.

Het kennisplatform over de Bijbel, geloven en kerkzijn ‘Weet wat je gelooft’ zet alle video’s die gemaakt zijn op het symposium over het boek ‘En God zag dat het goed was’ binnenkort online.

Psycholoog Rebekah Richert van de University of California, Riverside, heeft een subsidie van tien miljoen dollar ontvangen om een netwerk op te zetten gaat onderzoeken hoe religie het wereldbeeld van kinderen beïnvloedt.

De Amerikaanse natuurkundige Brian Greene beschrijft in Mind, Matter, and Our Search for Meaning in an Evolving Universe dat religie een waardevolle manier is om onze plaats in het universum te beschrijven. Net als natuurwetenschap.

Volgens de Britse ‘gelukseconoom’ Richard Layard zou streven naar het grootste geluk voor de meeste mensen de leegte kunnen opvullen die het gevolg is van het verdwijnen van religie.

Uitgebreid zoeken

Categorie
Tag
Auteur
Tekst