9 augustus 2013 / 

Gesprek over evolutie mogelijk

Nieuws

Een panelgesprek tussen christenen met verschillende visies op evolutie heeft de partijen dichte bij elkaar gebracht, aldus The Colossian Forum (TCF).

 

TCF zet zich in om het christenen met verschillende ideeën over geloof, cultuur en wetenschap bij elkaar te brengen. Daartoe houden zij onder meer retraites waar christenen met verschillende visies met elkaar in gesprek gaan.

Deze zomer brachten zij op zo’n bijeenkomst een aantal wetenschappers bij elkaar met verschillende opvattingen over schepping en evolutie. Prominente aanwezigen waren Darell Falk, voormalig directeur van BioLogos, een organisatie die zich inzet voor de acceptatie van evolutionaire creationisme en Todd Wood, een jonge aarde creationist die onlangs de Core Academy of Sciences oprichtte.

Onder leiding van TCF spraken zij niet alleen over de verschillen in interpretatie van wetenschappelijke gegevens, maar ook over de persoonlijke motieven die hen in verschillende richtingen hebben gedreven. Volgens een verslag van TCF konden zij na vier dagen van gesprekken elkaar oprecht respecteren als broeders in Christus en als collega-biologen.

Een publieke discussie binnen een breder panel van wetenschappers verliep volgens TCF eveneens hartelijk en respectvol, tot verrassing van een deel van de toehoorders. De verschillen op het terrein van schepping en evolutie waren niet verdwenen, maar er was geen animositeit of wederzijdse verkettering.