Geschreven door R.J. Berry / 

8 april 2014 / 

Schepping en evolutie, niet: schepping of evolutie

Schepping en evolutie: sluiten zij elkaar uit, of juist niet? Een bespreking van de verhouding tussen schepping en evolutie door hoogleraar genetica R.J. Berry.

Deze tekst is een vertaling van ‘Faraday paper 12’, eerder gepubliceerd op de website van het Faraday Institute te Cambridge.

Samenvatting Faraday Paper

Het is onjuist om de concepten schepping en evolutie tegenover elkaar te stellen. ‘Schepping’ is een theologische term die aangeeft dat alles wat er bestaat afhankelijk is van de Schepper. ‘Evolutie’ verwijst naar ons huidige begrip van de manier waarop God de biologische diversiteit heeft doen ontstaan. Beide beschrijvingen zijn nodig om recht te doen aan wat wij als wetenschappers waarnemen.

Het volledige paper is onderaan deze pagina te downloaden als pdf-bestand.

Over de Faraday Papers

De Faraday Papers worden gepubliceerd door het Faraday Institute for Science and Religion, St Edmund’s College, Cambridge, Verenigd Koninkrijk (www.faraday-institute.org). De Faraday Papers behandelen een breed scala van onderwerpen die te maken hebben met de interacties tussen religie en wetenschap. De Nederlandse vertalingen zijn een initiatief van ForumC.

Voor alle vertaalde faraday papers op deze site klik op het menu Faraday-papers.

Download PDF

R.J. Berry

R.J. Berry, FIBiol, FRSE, is emeritus hoogleraar genetica aan het University College, Londen. Hij was voorheen voorzitter van de Linnean Society, de British Ecological Society, de European Ecological Federation, de Mammal Society, en Christians in Science. Ook was hij lid van de Human Fertili-ation & Embryology Authority (1990-1996) en de National Environment Research Council (1981-1987) en redacteur van Biological Journal of the Linnean Society (1978-1990).