7 december 2022 / 

De grote Geloof en Wetenschap quiz

Aangezien december nogal een drukke maand is dit keer geen diepgravend artikel, maar een linkje naar de Science & Religion Quiz van Theos Think Tank en het Faraday Institute.

De quiz is niet bedoeld om je kennis over geloof en wetenschap te testen, maar om te bepalen waar jij staat als het gaat over de relatie tussen beide. Sta je aan de kant van scientisme, of meer richting pluralisme als het gaat om wetenschap? En hoe denk je over religie, vooral functioneel of meer substantieel?

Na slechts dertig vragen, waarbij je keuze moet maken op een schaal van ‘helemaal oneens’ tot ‘helemaal eens’ met vijf tussenstappen, komt jouw positie op beide schalen in beeld. En als je dan even doorklikt naar ‘Your Profile’ en vervolgens helemaal naar beneden scrollt, krijg je te zien waar je staat ten opzichte van wetenschappers als Darwin, Faraday, Newton, de New Atheists en Galileo.

Reageren op deze website kan niet, maar wel op onze Facebook pagina. Het zou leuk zijn als je daar het plaatje met je positie tussen al die illustere zou plaatsen. Zo leren we elkaar als lezers van deze site ook nog een beetje kennen!

Links: de Science and Religion Quiz en de Facebook pagina geloofenwetenschap.