10 februari 2012 / 

Darwinweekend

Nieuws

Twaalf februari 1809 is de geboortedag van Charles Darwin, de man die de evolutietheorie formuleerde. Dit weekend – en in sommige gevallen de hele komende week – staat links en rechts in het teken van evolutie.

 

Sinds enkele jaren loopt in de VS het Clergy Letter Project. Dit is opgezet door een aantal predikanten van verschillende denominaties die de evolutietheorie steunen, in samenwerking met bioloog Michael Zimmerman. Al enkele jaren wordt vanuit deze organisatie het ‘Evolution Weekend’ georganiseerd. Dit jaar doen 560 kerken in de VS en enkele andere landen hier aan mee.

 

Tijdens het Evolution Weekend vinden discussies en lezingen plaats, in sommige kerken is er ook tijdens de dienst op zondag aandacht voor het thema. De reden, zoals die op de website staat:

Religious people from many diverse faith traditions and locations around the world understand that evolution is quite simply sound science; and for them, it does not in any way threaten, demean, or diminish their faith in God. In fact, for many, the wonders of science often enhance and deepen their awe and gratitude towards God.

 

De site bevat een database met preken voor ‘Evolution Sunday’ en een lijst met wetenschappers die mee willen doen aan een door kerken georganiseerd Evolution Weekend.

 

Op dit moment staan er nog geen Nederlandse kerken op de lijst met deelnemers.