11 juni 2021 / 

Christen-wetenschappers vertellen hun verhaal

Vorige maand verscheen het boek ‘Alle verstand te boven’, waarin 21 in Nederland werkende christen-wetenschappers vertellen over hun leven, werk en God. Samenstelling en redactie lag in handen van Cees Dekker.

Dekker, Universiteitshoogleraar aan de TU Delft, verzorgde in 2008 het boek ‘Geleerd en gelovig’, waarvan de opzet grotendeels is overgenomen in dit nieuwe boek. Ook toen kwamen – naast Dekker –  21 wetenschappers aan het woord. In de inleiding geeft Dekker de reden om dit recept te herhalen: boeken raken in vergetelheid, en er is een ‘nieuwe generatie’ wetenschappers aangetreden.

Een andere reden is de hardnekkige mythe dat geloof en wetenschap elkaar uitsluiten. Om die opnieuw te ontkrachten is een boek met nóg eens 21 christen-wetenschappers welkom. In hun persoonlijke verhalen vertellen zij hoe ze de relatie tussen geloof en wetenschap beleven. Allemaal nemen ze die wetenschap serieus, inclusief de grote ouderdom van het universum en de realiteit van evolutie. Door deze verhalen kunnen bijvoorbeeld studenten nog eens zien dat een gelovige wetenschapper echt geen rariteit is.

Een recensie van het boek van de Radix redactie verschijnt over enige tijd op deze site.

Cees Dekker (redactie): Alle verstand te boven. Uitg. Ark Media, Heerenveen 2021. 384 blz. € 24,99