10 november 2011 / 

Boekpresentatie ‘Geloof in de wetenschap’

Agenda

10 november: Op het Nationaal Debat ‘No Faith in Science’ zal het boek Geloof in de wetenschap, bekende hoogleraren over God, wetenschap en hun levensbeschouwing worden gepresenteerd. In dit boek staan de persoonlijke verhalen van 10 bekende Nederlandse hoogleraren zoals Dick Swaab, Vincent Icke, Wubbo Ockels, James Kennedy en Corine de Ruiter. Het woord vooraf is geschreven door professor Robbert Dijkgraaf, voorzitter van de KNAW.

Geloof en wetenschap worden steeds meer als twee aparte werelden gezien. Wetenschap, met vastomlijnde methoden en aannames, zou een universele reikwijdte hebben. Levensbeschouwing is eerder iets dat je privé ‘bedrijft’, thuis en in je eigen tijd. Klopt deze voorstelling van zaken? Laten wetenschappers wanneer ze naar hun werk gaan hun levensbeschouwing thuis? Speelt levensbeschouwing geen enkele rol bij onderzoek? Zien wetenschappers geloof en wetenschap als conflicterend of zien ze volledige harmonie tussen beide?

In de zomer van 2011 is door ForumC onderzoek gedaan onder hoogleraren van Nederland over het thema Levensbeschouwing en Wetenschap. Dit boek geeft de resultaten weer.

Tien hoogleraren

Het boek laat ook tien hoogleraren aan het woord, ieder met een eigen verhaal en een eigen visie op het thema:

Carlo Beenakker (Universiteit Leiden)

Cees Dekker (Technische Universiteit Delft)

Vincent Icke (Universiteit Leiden)

James Kennedy (Universiteit van Amsterdam)

Wubbo Ockels (Technische Universiteit Delft)

Gerard Nienhuis (Universiteit Leiden)

Herman Philipse (Universiteit Utrecht)

Herman van Praag (Universiteit van Maastricht)

Corine de Ruiter (Universiteit van Maastricht)

Dick Swaab (Universiteit van Amsterdam)

Lees hun persoonlijke verhalen en laat u verrassen, inspireren en op andere gedachten brengen. Met een Woord Vooraf van Robbert Dijkgraaf (Universiteit van Amsterdam en voorzitter KNAW).

Bij een donatie voor de website geloofenwetenschap.nl krijgt u het boek cadeau. Doneer via deze link